Het Park

De ElperBrink is ontwikkeld volgens het moderne brink-principe. Heldere en informele overgangen tussen bebouwing en omliggend landschap.

Uniek aan de ElperBrink is de autentieke sfeer. Boerderijen, schuren en een enkele schaapskooi aan een brink. Schaapskooien in het open ruige veld. Elke met zijn eigen karakteristieke architectuur.

ElperBrink is een uitbreiding, maar zelfstandig terrein, bij Camping Midden Drenthe en bestaat uit 48 recreatiewoningen verdeeld in 4 typen. De Boerderij Zwiggelte, de Schaapskooi, de Boerderij Elp en het Brinkhuus. Vormgegeven met oog voor historie maar gebruik makend van de laatste kennis op gebied van het passiefhuisconcept.

Brink

Oorspronkelijk lag een brink aan de rand van het dorp waar de koeien en schapen 's avonds en 's ochtends bijeenkwamen. Op de brink werden eiken of populieren gepland om te gebruiken als bouwmaterialen. Door de groei van het dorp kwam de brink in het centrum van het dorp te liggen. Op de brink ging met markten en bijeenkomsten houden waardoor het een centrale functie kreeg. De aanwonenden of gelanders waren gezamenlijk eigenaar van de brink en van de es. De boerderijen en schuren staan bij elkaar in het dorp. Deze historie vormt dan ook de basis van de ElperBrink.

elper concept

planstructuur home

Veld (ruigte en heide)

Op het veld werden de schapen van het dorp gehoed door de dorpsherder. Diverse namen wijzen nog op de relatie tussen dorp en veld, zoals het Zwiggelterveld (het veld van Zwiggelte) en Elperveld (het veld van Elp). Zodra de kudde groter werd, werden schaapskooien gebouwd. Op de ElperBrink zijn de schaapskooi en het 'Elper' heideven op de es te vinden.

ELPER

Zwiggelte

Elperweg 5
9433 TJ
info@elperbrink.nl

VOF ElperBrink

KvK: 59916982
Bank: NL37RABO0175265003
BTW: NL853693961B01

o2planrealisatie.jpg

Cloudfaction, internetspecialisten. O2 Planrealisatie®